Després de On Blue (2016), A Bit of Broadway (2018) i Dones. El Musical (2019), arriba Wonderland. Es tracta d’una producció escènica fruit del treball exhaustiu durant mesos de l’alumnat del programa Taller de Musicals de La Moderna (escola gestionada per la cooperativa de treball Girona Artelier), el qual proporciona una formació multidisciplinària de cant, teatre i dansa a alumnes d’entre 12 i 17 anys. Iniciada el curs 2019-20, la producció s’ha vist afectada per l’actual situació de pandèmia, i les funcions previstes pel juny de 2020 van ser reprogramades pel 5 i 6 de març de 2021 al Teatre Municipal de Girona (19.30 h). Dues funcions amb la presència de públic (aforament limitat al 50%), però també hi va haver l’opció de veure-les en directe per streaming, per arribar a un públic més ampli més enllà dels confinaments perimetrals.
Aquesta quarta edició ha presentat una novetat important: ha estat accessible en llengua de signes catalana. L’obra ha tingut interpretació simultània durant les dues funcions i, a més, gràcies a la formació impartida per la productora Multisignes, els/les onze joves estudiants que la protagonitzaran també han utilitzat aquest llenguatge per interpretar quatre cançons del musical.
Enguany, com ja s’ha fet en les darreres ocasions, Wonderland ha tingut la participació de diversos agents socials, educatius i culturals del territori. Alumnes del “Grau Superior de So per Audiovisuals i Espectacles” de l’Escola Tècnica de l’Espectacle Casa de la Música (ETECAM) hi han realitzat el seu projecte de directe, i alumnes del “Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia” de l’Escola Universitària ERAM han participat en la gravació de l’espectacle i en la retransmissió per streaming. Wonderland també ha comptat amb una alumna de pràctiques del programa d’inserció laboral de la Fundació Ramon Noguera.
L’espectacle ha tractat temes com la gelosia, el masclisme i els prejudicis a través de la consciència personal i la introspecció. La idea original i la direcció artística del projecte és de Montserrat Cristau (La Moderna); la dramatúrgia i la direcció escènica, de Jordi Subirà; la direcció coreogràfica, de Paloma Solanas (Nou Espiral) i la direcció musical, de Joel Riu. En aquesta edició, i degut a la pandèmia, la música en directe ha anat a càrrec d’una banda reduïda formada per cinc professors de La Moderna. Aquest projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament de Salt.
SINOPSI:
L’Alícia té setze anys. A casa, se sent sola i a l’institut, també. La Piru també té setze anys. Coneix a l’Alícia des del precís instant de la seva gestació. És la seva consciència, però ja fa temps que l’Alícia no l’escolta.
L’Alícia vol fugir. Vol perdre el nord tot fugint cap al sud. La Piru, la seva brúixola, no ho vol i fa el que pot per aturar-la. Però l’impuls irracional de l’Alícia és més fort que la calma i el raonament de la Piru i fuig. Fuig de tot i de tothom a la recerca d’altres meravelles, obligant també a la Piru a emprendre el mateix viatge cap a enlloc…
“Wonderland”, embolcallat amb cançons de l’univers Disney, és un viatge cap al món interior de cadascú i com, massa vegades, oblidem escoltar amb atenció.