El curs 2014/15 a l’EMMG es va començar a oferir la formació integral de cant, dansa i teatre. El 2016, vam crear un primer espectacle educatiu musical titulat “On Blue” que narrava la història de la música afroamericana des dels cants dels esclaus –de finals del XIX– fins als primers espectacles de teatre musical a Nova York –a la dècada dels quaranta–. “On Blue” va ser un espectacle de gran format elaborat en col·laboració amb part del sector educatiu artístic de l’àrea metropolitana del Gironès. Es va estrenar al Black Music Festival els dies 4 i 5 de març de 2016.
La resposta del públic va superar tots els pronòstics i es van exhaurir les entrades al Teatre Municipal de Girona a totes les funcions. A més de l’èxit d’assistència de públic, va generar molts elogis del sector educatiu, cultural i polític de les comarques gironines i va rebre un suport destacable amb la presència de l’Honorable Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya: el Sr. Santi Vila, el qual en va destacar la qualitat artística global.
“On Blue” va ser possible gràcies a la implicació d’una constel·lació d’administracions com la Diputació de Girona, Ajuntament de Girona i Ajuntament de Salt, també d’organitzacions educatives i culturals (Escola de Música Moderna de Girona, Fundació Casa de la Música del Gironès, Escola de dansa Nou Espiral, Institut Narcís Xifra, Institut Santiago Sobrequés, ETECAM, Escola Universitària ERAM, Fundació Ramon Noguera) i de patrocinadors privats com Grup Vivaldi, Vidresif i Agrienergia.
A “Bit of Brodway” va ser el segon espectacle de teatre musical, estrenat el 2018 al Teatre Municipal de Girona. Va ser protagonitzat per vint joves actors i una gran orquestra de jazz. El reconegut dramaturg Joan Maria Segura, la dramaturga Júlia Mora, Montserrat Cristau, directora pedagògica del Taller de Musicals de l’EMMG i Paloma Solanas com a coreògrafa van crear un espectacle vibrant destinat al públic familiar i escolar que actualitzava els èxits més sonats de l’època daurada del music hall.
“A Bit of Broadway” va significar un altre revulsiu i un salt important a l’hora de crear sinergies amb més entitats de l’entorn: Fundació Casa de la Música del Gironès, Centre de formació teatral El Galliner, l’Escola de dansa Nou Espiral, ETECAM, Escola Universitària ERAM i Escola de Qstura.
La música va ser interpretada en directe per joves estudiants de música i amb arranjaments expressament creats per a l’espectacle. A més d’estrenar-lo al Teatre Municipal de Girona, es va poder veure també a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí.
Durant el curs escolar 2018-2019 es va proposar un Taller de Musicals que ampliés les relacions amb l’entorn i reflectís el moment que viu la nostra societat. Per aquest motiu, el musical es va centrar en el paper de les dones en l’actualitat. L’estrena de “Dones. El Musical” va tenir lloc a El Canal de Salt i el Teatre Municipal de Girona el 31 de maig i el 6 de juny.
En aquesta darrera ocasió també s’han establert vincles educatius amb centres de diverses disciplines. ETECAM va oferir als seus estudiants poder fer les pràctiques de so al musical, estudiants de Qstura van realitzar un projecte de disseny i patronatge del vestuari i l’escola Revlon va dissenyar el maquillatge i perruqueria de l’espectacle.
Com a novetat d’aquesta tercera edició, s’ha creat un conveni amb la Unitat de Compromís i Voluntariat de la Universitat de Girona per tal de poder ser receptors d’estudiants universitaris que vulguin implicar-se voluntàriament en un projecte cultural de la ciutat. Girona Artelier, amb aquesta producció, també ha format part de la borsa de treball d’ERAM per a alumnes de vídeo i fotografia.